Traži se lokacija za fabriku sa 400 radnika: Banka otpisala Travnik

Bez autora
Jan 05 2012

Prevent će, po svemu sudeći, odustati od namjere da proizvodnju kožnih dijelova za autoindustriju iz Rumunije premjesti u Travnik, upozoreno je na posljednjoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća Federacije BiH. Vijeće je o tome informisala delegacija Udruženja poslodavaca FBiH u kontekstu jedne od brojnih rasprava o budžetu ovog entiteta za 2012. godinu i onoga šta Vlada premijera Nermina Nikšića može uraditi u stvaranju povoljnijeg ambijenta za privredne aktivnosti, posebno zapošljavanje. Fabrika sa 400 radnih mjesta trebalo je da bude locirana u Travniku u jednoj od industrijskih hala kombinata Borac na kojoj je bila hipoteka Union banke. Za vlasništvo nad tim prostorom, Prevent je trebalo da plati 1,1 milion, no kada je postupak pokrenut, Upravni odbor Union banke ne prihvata pripremljenu odluku, već formira novu ponudu sa cijenom od tri miliona KM.

Traži se lokacija za fabriku sa 400 radnika: Banka otpisala TravnikPrevent će, po svemu sudeći, odustati od namjere da proizvodnju kožnih dijelova za autoindustriju iz Rumunije premjesti u Travnik, upozoreno je na posljednjoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća Federacije BiH.

Vijeće je o tome informisala delegacija Udruženja poslodavaca FBiH u kontekstu jedne od brojnih rasprava o budžetu ovog entiteta za 2012. godinu i onoga šta Vlada premijera Nermina Nikšića može uraditi u stvaranju povoljnijeg ambijenta za privredne aktivnosti, posebno zapošljavanje.

Fabrika sa 400 radnih mjesta trebalo je da bude locirana u Travniku u jednoj od industrijskih hala kombinata Borac na kojoj je bila hipoteka Union banke. Za vlasništvo nad tim prostorom, Prevent je trebalo da plati 1,1 milion, no kada je postupak pokrenut, Upravni odbor Union banke ne prihvata pripremljenu odluku, već formira novu ponudu sa cijenom od tri miliona KM.

To je ozbiljno razljutilo vlasnika Preventa Nijaza Hasotra, pa je bio digao ruke od te lokacije i investicije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik